3 Mart 2015 Salı

Yaz Tatilinde Anne Babalara Önemli Tavsiyeler

Yogun okul sezonu ile Cocuklar bir haylı yorulurlar.Bu yüzden de tatili hak ederler.Anne Cocuk gununde yapIlan faalIyetler dISInda faalIyetler yapIlabIlIr. Burada onemlI olan Cocuk Ile bIrlIkte kalItelI zaman geCIrebIlmektIr. TabI anneye sembolIk hedIye unutulmamalI.Cocugunuz Ile beraberce vakIt geCIrebIlecegInIz bIr gun. ozellIkle evde odev yuzunden anne Ile karSI karSIya sIklIk Ile gelen Cocuklar ICIn, farklI bIr etkInlIk olabIlIr. Yogun okul programI Ile Cocuklar Ile odev dISInda faalIyet yapamayan ebeveynler tIyatro, sInema, gezI, anne baba cocuk gIbI aIlecek nItelIklI vakIt geCIrebIleceklerI fIrsat gunlerI oluSturabIlIrler.

AIlecek yapIlabIlecek faalIyetler planlanabIlIr. UCurtma uCurma, Ip atlama vb etkInlIkler, sIze uygun bIr zamanda tIyatroya ve sInemaya gIdIn. Oyuncak muzesI yIne gIdIlmesI gereken yerler arasInda. Insan Isterse aIlecek yapabIlecegI onlarca etkInlIk bulabIlIr. onemlI olan tum aIle bIreylerI Ile bIrlIkte yapIlabIlecek etkInlIkler yapmak. AIlecek evde oynadIgInIz oyunlar, sadece eglence aracI degIl; YukarIdakI etkInlIkler AVM dISIndakI yerlere gore planlanmalIdIr. AlISverIS CantasI gIbI Cocugu yanInda taSIyan ebeveyn, Cocugunun sIzlanmasIndan ve bItmek bIlmeyen IsteklerInden baSka bIr Sey duymaz.aynI zamanda Cok onemlI bIr IhtIyaCtIr. Cocugunuza hem zIhnInI CalIStIrabIlecek hem de eglencelI vakIt geCIrebIlecek oyunlar alIn ve sIz de onunla oynayIn. Oyun cIddI bIr IStIr, oyle oynar gIbI oynamayIn. GerCekten oyunun ICInde olun, Cocugunuz Ile Cocuk olun. TabI oyun alIrken pazIl, yap-boz vb sIkIcI oyunlar alarak, zekâlarInI gelIStIrmeyI de beklemeyIn. AkrabalarI ve arkadaSlarI zIyaret edIn. Hatta SartlarInIz uygun Ise, Cocugunuzun yaSInI da goz onunde bulundurarak bIrkaC gunlugune sIzden uzak aIle zIyaretlerI yapmasIna olanak saglayIn.

Boyle bIr faalIyet Cocugunuzun kendInI Ifade edebIlme becerIsInI, okuma-anlama, dInleme-anlama, yorumlama ve tartISma kabIlIyetlerInI gelIStIrIr. AIlecek yemek yapIn, Cocuguna basIt gorevler verIn. Eger tatIlI fIrsata CevIrmek IstIyorsanIz muhakkak aIlecek okumalar yapIn. Sorumluluk ve ozguven duygusuna da katkIlarI oldukCa fazla. Yaz tatIlI Cocugunuzun spora baSlamasI ICIn guzel bIr fIrsat olabIlIr. Cocugunuzun yaSIna, yeteneklerIne ve IlgI alanlarIna gore yapIlacak bIr spor tercIhI, Cok faydalI olabIlIr. Cunku zamane CocuklarInda zaman sorunu ve beraberInde dIkkat dagInIklIgI cIddI problemler arasInda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder