29 Ağustos 2017 Salı

Bolu’da Mutlak Gezilecek Yerler Tarihi Mekanlar

Abant’ı, Yedigöller’i ve yemyeşil doğasıyla gönülleri fetheden Bolu, doğaseverlerin ve huzur arayışında olanların ortak adresi…

Siz de yeşilliğin, göllerin ve eşsiz manzaranın birleştiği yerleri seviyorsanız bu şehri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sizin için derlediğimiz listemizin ilk sırasında;

1-Yedigöller Kamp AlanlarıYedigöller Kamp Alanı

Ülkemiz coğrafyasının en güzel parçalarından olan Yedigöller, büyük bir milli park niteliği taşıyor. Burada günübirlik geziler, birçok doğa sporu yapabilir ve kamp da kurabilirsiniz. Ayrıca çadır kampı kurmak istemiyorsanız, parkın içinde yer alan dağ evlerini de kiralama fırsatınız bulunuyor. Ya da parka yakın konaklama tesislerinde de kalabilirsiniz ancak tesislerden parka ulaşım biraz uzun sürebilir.

Milli parkın içindeki; şelaleleri, Gülen Kayaları, Anıt Ağacı, dilek çeşmesini, yürüyüş yollarını ve manzara seyir terasını gezmenin yanı sıra yılın belirli zamanlarında düzenlenen sportif olta balıkçılığı da yapabilirsiniz.

2-Esentepe Kayak Merkezi

Esentepe Kayak MerkeziBolu’nun Gerede ilçesinin arka kısmında yer alan Esentepe Kayak Merkezi, bilindiği kadarıyla dünyada ana yolu en yakın mesafede olan tek kayak merkezidir. Ayrıca kayak merkezi çam ormanlarıyla ve bembeyaz örtüsü ile adeta görsel bir şölen sunuyor.

3-Akkaya-Travertenler

Akkaya Travertenler“Bolu’nun pamuk kalesi” olarak ün yapmış, Bolu’nun 10 kilometre güneybatısında ve Mudurnu yolu üzerinde yer alan travertenler, yemyeşil doğayla bütünleşmiş muhteşem bir görünüme sahip. Ayrıca dinlenmek ve piknik yapmak isteyenler için ideal yerlerden olan Akkaya’dan çıkan maden suyu da halka sunuluyor.

4-Mudurnu Şehriman Tepesi

Mudurnu Şehriman TepesiŞehriman Tepesi, tarihi şehir Mudurnu’nun kuşbakışı muhteşem manzarasını izleyip ve bu eşsiz manzarada eşsiz kareler yakalayabileceğiniz bir tepe.

5-Armutçular Konağı

Armutçular KonağıBolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan Armutçular Konağı, 2006 yılında Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmesi ve eski yapılara örnek teşkil etmesi ile önemli bir yere sahip.

6-Abant Gölü

Abant GölüBolu’nun 34 kilometre güneybatısında Abant Dağları üzerinde doğal bir göl olan Abant, yılın her ayında ziyaretçilerini cezbedici bir görünüme sahip. Abant’a günübirlik gelebileceğiniz gibi konaklamak için de gelebilirsiniz.

7-Yedigöller Milli ParkıYedigöller Milli Parkı

Bolu ilinin sınırları içinde yer alan Yedigöller Milli Parkı, 550 hektarlık alanıyla Büyükgöl, Nazlıgöl, Seringöl gibi 7 tane gölden oluşmaktadır. Ülkemizdeki ilk kültür alabalığı üretme istasyonunda yer alan park, çeşit çeşit ağaçlarıyla da ziyaretçilerini büyülemektedir.

İstanbul’a yakın doğal güzelliklerden olan Yedigöller, 1965 yılı itibariyle milli park olarak koruma altına alınmıştır. Ayrıca milli parkta doğanın verdiği huzur eşliğinde hem keyifli vakit geçirebilir hem de kamp yapma imkanı bulabilirsiniz. Bunların yanı sıra bölgedeki Kapankaya’ya çıkıp şehrin eşsiz manzarasını doyasıya izleyebilirsiniz. Şehirdeki turistik yerlerden olan Yedigöller, bol oksijenli havası ve eşsiz manzarasıyla sizlere unutulmayacak bir tatil yaşatacak.

8-Çubuk GölüÇubuk Gölü

Kıyısında Gölbaşı Mahallesi bulunan göl, Kayabaşı Tepesi’nden inen heyelanın genişleyen vadiyi tıkaması sonucu oluşmuş, 15 hektar büyüklüğünde ve deniz seviyesinden 1150 metre yüksekliktedir.

Göl, çevresinde etrafı çam ormanlarıyla kaplı yürüyüş parkuruyla hem yürüyüş yapmanız için hem de balık avlamanız için en ideal yerlerden. Ayrıca gölde günübirlik piknik ya da kamp da yapma imkanınız bulunuyor.

9-Seben Gölü

Seben GölüŞehir merkezine 32 kilometre mesafede yer alan Seben Gölü, Batı Karadeniz’in en büyük gölü olma özelliğine sahip. Abant Gölü’nden 7 kat büyük ve yapay bir göl olan Seben’in yapımına 2006 yılında başlanmıştır. Muhteşem doğasının yanı sıra mağaralara ve kaya evlere yakınlığıyla, yaylaları ve piknik alanlarıyla dikkat çeken göl turistik açıdan da son derece büyük bir öneme sahip. Siz de yeşilin ve mavinin birleşimiyle ve tüm güzelliğiyle ziyaretçilerini bekleyen Seben Göl’üne giderek hem dinlendirici hem eğlendirici vakit geçirebilirsiniz.

10-At Yaylası

At YaylasıBolu’nun kuzey yakasındaki dağlarının ardında yer alan At Yaylası, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 560 m2 bir alana sahip olan Kiraz Yaylası, kirazları ve meyve bahçeleriyle meşhur olmasının yanı sıra Topuk Çayırı, Topuk Erenleri, Çağlayan Kayası, Yel Suyu ve Cip Cip Deresi ile de oldukça dikkat çekiyor.

Tarihte Osmanlı Sarayı’na at yetiştirmek için saha olarak kullanılan yayla, bu geleneği sürdürerek günümüzde de yılkı atlarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca yayla şifalı yel suyu ile de ilgi görüyor. Öyle ki bölgede yel suyu ile yapılan mayasız yoğurdun pek çok rahatsızlığa iyi geldiği inancı hakim. Siz de şehre gittiğinizde yemyeşil doğada vakit geçirmek isterseniz At Yaylası ilk tercih edeceğiniz yerlerden olmalı.

Siz de Bolu’nun doğa güzellikleri arasında huzurlu vakit geçirmek isterseniz, sitemizden Bolu otobüs bileti seçeneklerini sorgulatarak, biletinizi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder