10 Şubat 2015 Salı

Almanya tatili turistik mekanları ve leziz yemekleri

ALMANYA
Avrupa`nın ortasında yer alan almanya devleti,kuzeyde danimarkanın, batıda hollanda,belçika,lüksembourg ve fransanın, güneyde İsveç ve avusturyanın, doğuda da çek cumhuriyeti ve polonya gibi dokuz ülke ile komşu.
almanya`nın çeşitli ülkeler arasındaki bu merkezi konumu, özellikle 3 Ekim 1990`da doğu ve batı almanya`nın birleşmesiyle daha belirgin bir biçim almıştır. almanya, doğu ile batı arasında olduğu gibi, iskandinavya ile akdeniz bölgesi arasında da önceden olduğundan çok daha fazla bir geçiş noktası durumuna gelmiştir.Avrupa birliği ve NATO üyesi olan almanya, orta ve doğu avrupa ülkelerine bir köprü oluşturmaktadır.
almanya`nın yüzölçümü 357.000 km2 dir.almanya`nın nüfusu yaklaşık 82 milyondur. almanya, avrupa`nın rusya federasyonundan sonra en kalabalık nüfusa sahip ülkesidir. almanya`da yaklaşık 2 milyon civarında Türk nüfus bulunmaktadır.

Türkler almanya`nın farklı bölgelerine yayılmışlardır. En çok nüfusa sahip oldukları yer ise 500,000 kişi ile Berlin ve çevresidir.

Berlin ve çevresindeki bulunan saray ve şatolar klasik yapılar kadar barok ihtişamını da tüm canlılığı ile gösteriyor. Görkemli Charlottenburg Sarayı ( Schloss Charlottenburg) barok yapı sanatının en canlı örneklerinden birisi. Güneyde yer alan peyzaj mimarisi ile saray yapısının büyüleyici bütünlüğüne örnek olabilecek Prusya Yapı Düzenlemeleri, aşk yuvası olarak inşa edilen ve bir tablo güzelliğindeki Tavus Kuşu (Pfaueninsel)Adası tüm cazibesiyle sevgililerle romantikleri kendine çekiyor. Potsdam; Prusya sanatının en ihtişamlı örnekleriyle doludur. Bu yapılarda saraylarla bahçelerin eşsiz uyumunu görmek mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder