11 Şubat 2015 Çarşamba

Çanakkale tatili turistik mekanları otelleri ve leziz yemekleri

ÇANAKKALE
Kıyılarıyla Avrupa ve Asya'yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok sayıda şehitlik, anıt ve mezarlıkların bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Troya, Assos gibi eski uygarlık merkezlerinin beşiği olan il iç ve dış turizmde önemli bir yer almaktadır.
Kaderi Muğla ile çok benzeşiyor Çanakkale ilimizin. Muğla gibi birçok turizm yöresini burada bulunuyor fakat Çanakkale dendiğinde insanların aklına pek birşey gelmiyor o muazzam zaferin haricinde. Gökçeada, Bozcaada, Assos, Küçükkuyu, Gelibolu, Troia Çanakkale sınırları içinde değilmidir. Çevresine çok cömert davranmış anlaşılan ama kendisine de yinede birşey bırakmış. Tartışmasız en büyük değeri Çanakkale Boğazı. Avrupa ile Asya’yı birbirinden ayrıştırır, güzel ülkemizin bağımsızlığı için yüz binlerce şehidin verildiği Çanakkale Boğazı’nın her yanı güzel ve benzersiz. Dardanos mevkiindeki Hasan Mevsuf Bataryası ile Kilitbahir’deki Mecidiye ve Namazgah tabyaları zafer çığlıkları ile bizi karşılar bizleri ama şehitleri içinde usul usul gözyaşı döker. Savunma amacıyla yapılmış Osmanlı kaleleri Kilitbahir, Nara ve Kumkale gezilmezi gereken yerler arasında.Çanakkale kent merkezinde 1897 yapımı Saat Kulesi iyi korunmuş. Aleksandria Troas kalıntıları da Çanakkale’de sizi cezbedenler arasında. Kenti Büyük İskender’in komutanlarından Antigonos , Antigonia ismiyle kurdu, ardından rakip komutan Lysimakhos tarafından en son ismine kavuşturuldu.Eski çağlarda Hellespontos ve Dardanel olarak da anılmıştır.Kendi adını taşır boğaz.Çanakkale boğazın her iki yakasında hayat bulmuştur.
Gezilecek Yerler

Çanakkale Arkeoloji Müzesi:Arkeoloji Müzesi’nin birinci salonunda etnografik eserler görülmeli mutlaka.Özgün Çanakkale seramikleri ile Hellenistik ve Roma dönemlerine ait taş eserler ve kalıntılar ziyaretçilerini bekliyor.
Fatih Camii: Çanakkale’nin merkezinde Çimenlik Kalesi’nin içinde yer alır.1452 yılında Fatih Sultan Mehmet’in emriyle inşa edilmiştir.
Çanakkale Saat Kulesi: Kent merkezinde durur.1897 yılında inşa edildi.
Troia Tarihi Milli Parkı: Milli park alanına Çanakkale-İzmir ve Bursa-Balıkesir güzergahını kullanarak gidebilirsiniz. Troia ,Çanakkale-İzmir yolunun 28. kilometresinden saptığınızda 5 km. daha içeride kalıyor. Milli park sahası içerisinde konaklama tesisleri mevcut değil, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde kalabilirsiniz.

Nasıl Gidilir
Çanakkale İstanbul’a 320, Ankara’ya 653, İzmir’e 319 km. Birçok kentten otobüs seferi mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder