10 Şubat 2015 Salı

Rize tatili ayder yaylası turistik mekanları ve leziz yemekleri

RİZE'Yİ BERABERCE TANIYALIM
Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Rize, bölgenin en karakteristik özelliklerini gösterir. Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısı ile de ayrılır. Dik yamaçlı vadileri, doruklara ulaşılabilir dağları, buzul gölleri, zümrüt yeşili yaylaları, tarihi kemer köprüleri ve kaleleri, coşkun akan dereleri ile çok özel bir turizm beldesidir.

AYDER YAYLASI
Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda 1350 m. yükseklikte çam ormanları ile kaplı daha ziyade yayla niteliğinde bir yerdir. Fırtına deresi boyunca eşsiz doğa güzelliklerini izleyerek varacağınız Çamlıhemşin ilçesi hudutları dahilinde yer alan Ayder gürgen dibiyle Aşağı ve Yukarı Ambarlık(Gelin Tülü) şelalesi, yayla evleri, çiçekli düzleri, türlü çiçeklerdin elde edilen balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkarlar'a dayamış, çam örtülü yamaçlarla kaplı cennet görünümündedir.

RİZE'NİN İLÇELERİ
Rize ilinin ilçeleri: Ardeşen , Çamlıheşin , Çayeli, Derepazarı , Fındıklı, Güneysu , Hemşin , İkizdere , İyidere , Kalkandere ve Pazar'dır.

RİZE'YE NASIL GİDEBİLİRİZ
Karayolu: Doğu Karadeniz şeridi üzerinde yer alan Rize; Trabzon-Samsun ile batıya, Sarp Sınır Kapısı ile B.D.T. ülkelerine yine Hopa-Artvin ile güney doğuya ve İran'a bağlanır.
Denizyolu: Yaz mevsiminde İstanbul'dan yapılan feribot seferleri Rize'ye kadar uzanmaktadır.
RİZE'NİN TÜRİSTİK OTELLERİ
Dedeman Otel Rize Merkez 
Rize Dedeman Otel Her Biri Özel Tasarlanmış 2 Suit Odası, 80 Standart Oda ve Toplamda 82 Odalı, 164 Toplam yatak Kapasiteli, Deniz Manzaralı Olan Otelin Oda Özellikleri, Direkt Telefon, Duş, Küvet-banyo, Wc, Saç Kurutma Makinası, Minibar, İnternet Bağlantısı, Televizyon, Futbol Tv, Uydu Tv, Digiturk, Merkezi Klima, Müzik Yayını, Balkon, Banyoda Müzik, Banyoda Telefon olarak dizayn edilmiştir.

Grand Çavuşoğlu Otel Rize Çayeli 
Grand Çavuşoğlu toplam 85 odası, deniz manzarasını izleyebileceğiniz 29 oda, 2 suit oda, 1 özürlü odası, 53 standart odası, Deniz, Dağ, Bahçe, manzaralı otel 176 toplam yatak kapasitesine sahiptir.

Kaçkar Otel Rize Merkez 
Kaçkar Otel Rize'nin merkezinde olup, 28 oda, 1 suit oda kapasitelidir.

Ayder Sis Otel Rize Ayder Yaylası
Rize Ayder Yaylasında Bulunan Sis Otel Her Biri Özel Tasarlanmış 5 Aile Odası, 37 Toplam Odalı, 85 Toplam yatak Kapasiteli Dağ, Orman ve Ayder Yaylası Manzaralı Olan Otelin Oda Özellikleri, Direkt Telefon, Duş ve Tuvalet, Saç Kurutma makinası, Yangın Alarmı, Uyandırma Servisi, 24 Saat Oda Servisi, TV, Merkezi Isıtma olarak dizayn edilmiştir.
RİZE'DE HANGİ YEMEKLER OLAMZSA OLMAZLARDANDIR
Rize'de özellikle balık yemeklerinin yeri ayrıdır. Sadece meşhur yemekleriyle değil, aynı zamanda ünlü gezi mekanlarıyla da keyifli bir tatil imkanı verir. Rize'nin en meşhur yemeklerini, gezilecek tarihi mekanlarını ve doğal güzelliklerini bu sayfamızda sizlerle paylaşacağız. Rize mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinin başında hamsi geliyor. Şehrin en meşhur yemeklerinin hepsi hamsiden yapılıyor.

Hamsili çorba, hamsi haşlaması, hamsi kuşu, sacda hamsi, hamsi lahmacunu ve hamsi pilavı başta olma üzere birçok yöresel lezzetin içinde yer alan hamsi, şehrin simgesi adeta. Bu lezzetleri Rize gezinizde tadabilir, yeni lezzetler keşfedebilirsiniz. Rize yaylaları saymakla bitmez. Ama içlerinden bazıları var ki oldukça ünlü.

Ayder Yaylası, Rize'nin en ünlü noktalarının başında geliyor. Şehre gelen turistlerin ilgi gösterdiği Ayder Yaylası, sahip olduğu benzersiz doğasıyla ve güler yüzlü halkıyla huzurlu bir tatil sunuyor. Yaylanın her köşesini keyifle keşfedecek ve yörenin en güzel lezzetlerini damağınızla buluşturmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Anzer Yaylası da Rize'nin ünlü noktalarından biri. Özellikle balıyla meşhur olan Anzer Yaylası, keşfedilmeyi kesinlikle hak ediyor.

Yayla, İkizdere'ye yaklaşık 35 kilometrelik bir uzaklıkta yer alıyor. Şehrin diğer yaylaları arasında Ovit Yaylası, Gito Yaylası, Çağrankaya Yaylası, Polakcur Yaylası ve Kavrun Yaylası da bulunmakta… Rize Kalesi, şehrin en eski ve en ünlü tarihi kalıntılarının başında geliyor. İl merkezinde bulunduğu için kolaylıkla ulaşabileceğiniz kale büyük medeniyetler tarafından kullanılmış, günümüzde ise şehrin en çok ziyaret edilen noktalarının ilk sıralarında yer alıyor. Şenyuva Köprüsü de sağlamlığı ve köklü tarihiyle göz dolduran yapılardan biri. Eski adı Çinçiva olan yapı, bulunduğu bölgenin en eski tarihi değeri olarak biliniyor. A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder